• Instagram

    

 

    

    

    

Djelatnosti firme

Skulptor je predstavljen javnosti 2000. godine kao društvo sa ograničenom odgovornošću registrovano za prodaju i proizvodnju umjetnina. Podjeljen je u dva segmenta poslovanja: Galeriju Skulptor i Veleprodaju. Pored velikog broja slika i ogledala, nudimo vam i bogati asortiman slikarskog materijala i pribora. Blind-ramovi, slikarska platna, boje, kistovi, štafelaji, slikarske palete, sve što je neophodno za stvaranje slikarskih djela, možete pronaći u našim prodajnim prostorima. Kao jedan od najvećih ponuđača slikarskog materijala i pribora, Skulptor d.o.o. snabdjeva većinu likovnih kolonija na području BiH. Našu ponudu zaokružili smo najvećom i najkvalitetnijom ponudom lajsni za ramove u BiH, kojom snadbjevamo mnoge uramljivačke radnje u našoj državi. Istaknuli bismo naše usluge uramljivanja, koje uz pomoć najsavremenije tehnologije vršimo po svjetskim standardima.


 

Istorijat

Skulptor d.o.o. osnovan je u Banja Luci 2000.godine. Izrastao je na temeljima Galerije Unikat, koja je od 1990.godine okupljala veliki broj regionalnih umjetnika, te organizovala brojna kulturno – umjetnička dešavanja ( kolonije, izložbe). Danas, nakon više od 20 godina uspješnog poslovanja, možemo se pohvaliti našim vlastitim poslovnim prostorima, uspješnim radnicima, proizvodnjom, te zadovoljnim kupcima. Galerija Skulptor, svoj program zasnovala je na vrhunskim likovnim i estetskim vrijednostima, dok je veleprodaja vodeći lider u Republici Srpskoj u uramljivanju, proizvodnji, te distribuciji lajsne. O ozbiljnosti poslovanja govore mnoge saradnje sa domaćim i inostranim dobavljačima. Zahvaljujući tehničkim inovacijama, praćenju svetskih trendova i stalnom ulaganju u razvoj u proteklih 20 godina Skulptor je danas lider u BiH po obimu ponude i kvalitetu proizvoda.


 

Saradnici

U protekle dvije decenije, razvili smo saradnju, koja je prerasla u prijateljstvo sa nekim od vodećih firmi iz regiona i inostranstva. Već 15 godina, Skluptor je ovlašteni distributer Injac lajsne za područje BiH. O kvalitetu proizvoda fabrike Injac govori činjenica da već 35 godina drže primat u oblasti proizvodnji lajsni za ramove za slike na Balkanu, te da svoje proizvode izvoze u desetak evropskih zemalja. 2002.godine, Skulptor d.o.o. postaje i ovlašteni distibuter mašina i popratnog materijala za uramljivanje, italijanske firme Gielle.

Saradnja sa Italijom tu ne staje, te su italijanske firme Valiani, Scappi cartoni i Maimeri takođe naši dugogodišnji saradnici. Ponosni smo distributeri njihovih proizvoda, a to su najkavalitetnije mašine za uramljivanje, kartoni I platna, te slikarske boje.

 

Vizija

Svojom ponudom proizvoda i usluga, te uz stručne i motivisane radnike pružiti najbolju uslugu našim kupcima. Naša najveća vrijednost su naši zaposlenici i skoro 3 decenije bogato iskustvo. Svoje poslovanje razvijamo kroz samostalni razvoj kompanije i transparentan odnos s poslovnim partnerima i zajednicama s kojima poslujemo. Biti najbolji u našem poslu, te biti sinonim za standard i mjeru kvalitete i profesionalnosti u svim segmentima poslovanja - kupcima prvi izbor pri kupnji, zaposlenima poželjan poslodavac, poslovnim subjektima pouzdan partner i društveno odgovorna kompanija. Vrijednosti na kojima temeljimo naš uspjeh su kvalitet, uslužnost, povjerenje, inovativnost i razumijevanje potreba naših kupaca. Naša inovativnost je poseban segment kojim se ponosimo, a naša misija jeste da nastavimo da stvaramo brendove.